KULINARIA
Masz ochotę na wyraziste, jesienne smaki? Odkryj pełne smaku danie, idealne na chłodne dni przygotowane przez naszego szefa kuchni Marcina Sikorę, które najlepiej komponuje się z Czerwoną Porzeczką Winiarni Zamojskiej.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
We wrześniu braliśmy udział w Winobraniu w Winnicy Miłoszówka – zachęcamy do obejrzenia relacji z tego dnia!
Czytaj więcejKULINARIA
Spróbuj jesiennej propozycji od naszego szefa kuchni, Marcina Sikory, który przygotował przepis na moskole dyniowe z humusem z buraka i wędzonym pstrągiem! Moskole to tradycyjne placki z mąki ziemniaczanej, które w połączeniu ze smakiem dyni idealnie komponują się z winem Winiarni Zamojskiej – Lekka Czerwona Porzeczka. Przygotuj to danie w domu i delektuj się smakiem jesieni w najlepszym wydaniu!
Czytaj więcejKULINARIA
Zapraszamy na kulinarną podróż do polskiej Toskanii!
Odkryj wyjątkowy przepis na makaron tagliatelle z łososiem, gruszką i kurkami, stworzony przez naszego szefa kuchni, Marcina Sikorę! To danie łączy kremowy smak łososia, subtelną słodycz gruszki i aromatyczne kurki, tworząc niezapomnianą harmonię smaków.
Sprawdź przepis!
KULINARIA
Pyszna i szybka sałatka? Czemu nie!
Nasz szef kuchni – Marcin Sikora przygotował sałatkę z cielęciną, kurkami i morelami, serwowaną w towarzystwie Lekkiej Czerwonej Porzeczki.
Sprawdź przepis i spróbuj letniej propozycji.
KULINARIA
MENU Zamojskie Winogranie 2024!
Odkrywamy kolejne festiwalowe pyszności! W Strefie Chill Out będzie okazja do spróbowania również regionalnych placuszków gryczanych z warzywami i kozim serem, przygotowanych przez naszego wybitnego szefa kuchni – Marcina Sikorę, które będą serwowane w towarzystwie Gruszki. Spróbuj przepisu na festiwalowe danie!
KOMPENDIUM
Wybór idealnej wakacyjnej książki bywa równie trudny, co wybór wina: Powieść czy kryminał? Spokojne czy musujące? Nasz subiektywny przewodnik połączył polskie wina z książkami z pięciu różnych krajów. Zachęcamy do przeczytania artykułu!
Czytaj więcejKULINARIA
Szukasz pomysłu na letnie pyszności? 🌟 Spróbuj regionalnych cepelinów z soczewicą na chłodniku, przygotowanych przez naszego wybitnego szefa kuchni – Marcina Sikorę. Dla podkreślenia smaku najlepiej serwować je w towarzystwie Lekkiej Czerwonej Porzeczki.
Czytaj więcejKULINARIA
MENU Zamojskie Winogranie 2024!
Już wkrótce w strefie Chill Out czekają na Was wyjątkowe dania regionalne, serwowane przez wybitnego szefa kuchni - Marcina Sikorę!
Oprócz znakomitych pierogów z kaczką, których nie możemy się już doczekać, będziecie mieli okazję spróbować też forszmaku lubelskiego - pysznego dania jednogarnkowego, idealnego dla tych, którzy uwielbiają mięso! Przepis znajdziecie w naszym artykule!
KULINARIA
MENU Zamojskie Winogranie 2024!
Jak co roku na naszym festiwalu w Zamościu czekają na Was wyjątkowe dania regionalne przygotowane przez naszego szefa kuchni, Marcina Sikorę! Wśród propozycji dań nie może zabraknąć znakomitych pierogów z kaczką! Spróbuj przepisu na festiwalowe danie!
KULINARIA
Wielkanoc obchodzimy w tym roku wyjątkowo wcześnie. To idealny moment, by zaplanować wyjątkowe kulinarne doświadczenie!
Pomoże wam w tym przepis od naszego szefa kuchni Marcina Sikory!
Ciasta Podhoreckiego spróbujcie w towarzystwie Wiśni od Winiarni Zamojskiej.
KOMPENDIUM
Jak pogoda wpływa na jakość wina? W procesie dojrzewania owoców dużą rolę odgrywają warunki atmosferyczne i co ciekawe idealne warunki pogodowe wcale nie są idealne dla jakości wina – więc jakie są odpowiednie? Odpowiedź znajdziecie w naszym artykule!
Czytaj więcejKULINARIA
Jakie pączki lubisz najbardziej: z różą, adwokatem, czekoladą czy nietradycyjne?
Przedstawiamy najnowszy przepis od naszego szefa kuchni Marcina Sikory na pączki pieczone!
Spróbuj!
KULINARIA
Jak dobrać wino do steka?
Postaw na wariant czerwony z wyraźnie zaznaczonymi garbnikami i taninami jak np. czarna porzeczka, aby uwypuklić walory smakowe.
Skosztuj połączenia tych smaków w najnowszym przepisie od naszego szefa kuchni Marcina Sikory.
KOMPENDIUM
Jak zaplanować karnawałowy wieczór z przyjaciółmi? Jeśli lubisz wino, gry, quizy i odrobinę rywalizacji polecamy degustację w ciemno - to doskonały sposób, aby dowiedzieć się więcej o winie, ale również forma rozrywki w czasie wolnym. Przeczytaj więcej w naszym artykule!
Czytaj więcejKULINARIA
Święta tuż tuż, a więc prezentujemy przepis na marynowaną rybę od naszego szefa kuchni Marcina Sikory. Kliknij i poznaj sposób na przygotowanie wigilijnej potrawy. Smacznego!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Kultura picia wina wymaga znajomości pojęć, które czasem wydają się niezrozumiałe. Specjalnie dla naszych czytelników przygotowaliśmy mini słownik, który wyjaśnia podstawową terminologię używaną w winiarskim świecie. Zachęcamy do lektury!
Czytaj więcejKULINARIA
Spróbujcie nowego przepisu od naszego szefa kuchni Marcina Sikory przygotowanego na osłodę zimowych, chłodnych wieczorów 😊 Dodamy, że deser ten najlepiej smakuje w towarzystwie Czarna Porzeczka Winiarnia Zamojska.
Czytaj więcejKULINARIA
W okresie świętomarcińskim na naszych stołach króluje gęś! Spróbuj nowego przepisu od naszego szefa kuchni Marcina Sikory.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
W dniach 20-22 października 2023 r. odbyło się szkolenie „Marketing wina z własnej winnicy” – zachęcamy do obejrzenia relacji z tego dnia!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
„Polskie winnice powinny być dumne z hybryd i unikalnych blendów. Już nie szczepy, a smak i charakter decydują o sukcesie win. Najbliższe lata pokażą, które odmiany staną się polską wizytówką. Niech nasza otwartość sprawi, że winiarskie eksperymenty będą jeszcze bardziej innowacyjne i odważne.” – tak brzmi wprowadzenie do naszego najnowszego artykułu. Przeczytaj więcej…
Czytaj więcejKULINARIA
Strogonow nie tylko znakomicie smakuje, ale też doskonale rozgrzewa w chłodne dni! Zachęcamy do spróbowania nowego przepisu od naszego szefa kuchni Marcina Sikory w regionalnym wydaniu.
Czytaj więcejKULINARIA
W Winiarni Zamojskiej cenimy polskie owoce, dlatego przedstawiamy Wam nową, jesienną propozycję dania od naszego szefa kuchni Marcina Sikory. Spróbujcie pieczonych gruszek z serem lazur i sosem pesto w towarzystwie naszej Musującej Gruszki.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Już niebawem odbędzie się bezpłatne 24h szkolenie „Marketing wina z własnej winnicy” kierowane do osób z obszaru województwa lubelskiego związanych z branżą winiarską, rolnictwem i produktami regionalnymi. Zachęcamy do rejestracji!
Czytaj więcejKULINARIA
Zasmakuj jesieni! Spróbuj przepisu na faszerowaną dynię w towarzystwie Gruszki Winiarnia Zamojska, przygotowanego przez naszego szefa kuchni Marcina Sikorę.
Czytaj więcejKULINARIA
Przedstawiamy Wam przepis na kolejny sezonowy przysmak! Tym razem nasz szef kuchni Marcin Sikora prezentuje przepis na zupę kurkową na bazie wywaru z kaczki z naszym winem: Lekki Agrest!
Czytaj więcejKULINARIA
Sernik z sezonowymi owocami! Spróbujcie nowego przepisu od naszego szefa kuchni Marcina Sikory na sernik z jagodami na cieście kokosowym!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Wyrusz w niezapomnianą podróż po festiwalach winiarskich! Świętuj z lampką wina w różnych zakątkach świata, ale przede wszystkim na nadchodzącym festiwalu Zamojskie Winogranie!
Czytaj więcejKULINARIA
W sezonie na bób przedstawiamy kolejną propozycję od naszego szefa kuchni Marcina Sikory. Sprawdźcie przepis na pierogi z nietypowym farszem! Najlepiej smakuje w towarzystwie wina Lekka Czarna Porzeczka.
Czytaj więcejKULINARIA
Rozpoczynamy sezon na bób! Mamy tu jego miłośników? Specjalnie dla Was nasz szef kuchni Marcin Sikora przygotował nowy przepis, który z pewnością przypadnie Wam do gustu! Najlepiej smakuje w towarzystwie wina Lekki Agrest.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Zapraszamy do udziału w operacji pn. „Marketing wina z własnej winnicy” realizowanej przez Fundację „ Winiarnie Zamojskie” w partnerstwie z Lubelskim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Końskowoli, Lokalną Grupą Działania na Rzecz Rozwoju Gmin Powiatu Lubelskiego „Kraina wokół Lublina” oraz Winnicą Wieczorków Paweł Wieczorek
Czytaj więcejKULINARIA
Roztocze zwane jest często Polską Toskanią, dlatego zabieramy Was w kulinarną podróż po naszym regionie! Zachęcamy do wypróbowania przepisu na kultowe, włoskie danie w wykonaniu Marcina Sikory – naszego szefa kuchni!
Czytaj więcejKULINARIA
Przedstawiamy przepis na łososia z sezonowymi szparagami od naszego szefa kuchni Marcina Sikory. Zachęcamy do spróbowania!
Czytaj więcejKULINARIA
Mamy sezon na młodą kapustę, a więc spieszymy z nowym przepisem od naszego szefa kuchni - Marcina Sikory. Co powiecie na pieczonego łososia w młodej kapuście? Zachęcamy do spróbowania!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
"...zdjęcia pozwalają zamrozić w czasie obrazy, których w kolejnych latach nie zobaczymy. To co widzimy i uwieczniamy na zdjęciach teraz w przyszłości już się nie powtórzy. To taka trochę podróż w czasie." - Leszek Kaczor
Czytaj więcejKULINARIA
Zaskocz gości nietradycyjnym, wielkanocnym żurkiem w nadchodzące Święta! Przedstawiamy nowoczesną propozycję na to świąteczne danie od naszego szefa kuchni - Marcina Sikory. Zachęcamy do spróbowania!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Rozpoczynamy nowy miesiąc na szlaku turystycznym! Na wiosenny wypad za miasto przygotowaliśmy 5 propozycji na mapie Lubelszczyzny, które zdecydowanie warto odwiedzić. Zachęcamy do sprawdzenia!
Czytaj więcejKULINARIA
Wiosna zagościła już na Roztoczu, ale jak mawia stare przysłowie "w marcu jak w garncu", dlatego przedstawiamy kulinarną propozycję od naszego szefa kuchni – Marcina Sikory: danie z cielęciną i młodymi, wiosennymi warzywami z dressingiem na bazie wina lodowego Winiarnia Zamojska. Zachęcamy do sprawdzenia przepisu!
Czytaj więcejKULINARIA
Poznaj smaki kuchni indyjskiej inspirowane Winiarnią Zamojską! Spróbuj nowej propozycji od naszego szefa kuchni Marcina Sikory.
Czytaj więcejKULINARIA
Nasz region nazywany jest polską Toskanią. Zastanawiacie się jak wyglądałoby połączenie smakowe obu regionów? Najlepiej zobrazuje to propozycja naszego szefa kuchni Marcina Sikory, zachęcamy do wypróbowania!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Marzy Wam się spacer po winnicy lub spacer w koronach drzew? Już niedługo oba marzenia będzie można zrealizować na Roztoczu! Roztoczański Park Narodowy planuje budowę ścieżki w koronach drzew i wieży widokowej, z której będzie można podziwiać cały, zamojski krajobraz.
Czytaj więcejKULINARIA
Kasza bulgur ma wiele właściwości odżywczych, dzięki niej możemy uzupełnić niedobory potasu, wapnia, magnezu i sodu. Często wykorzystywana jest m.in. w daniach wegetariańskich, dlatego prezentujemy Wam ciekawą propozycję od naszego szefa kuchni - Marcina Sikory.
Czytaj więcejKULINARIA
Jesteś miłośnikiem wegańskich potraw? Wypróbuj przepis na wege bezę autorstwa naszego szefa kuchni – Marcina Sikory i sprawdź jakie wino pasuje do tego wyśmienitego deseru!
Czytaj więcejTURYSTYKA
„W dzikim winie świat się plącze” to cytat z utworu ikony polskiej sceny muzycznej, która stworzyła swój dom na Roztoczu. Przeczytaj artykuł i dowiedz się, którzy artyści wywodzą się z Zamościa lub jego okolic
Czytaj więcejKULINARIA
Zastanawiasz się jak przyrządzić krewetki wzbogacone o smaki lokalnej kuchni? Pomysł naszego szefa kuchni to makaron z krewetkami w towarzystwie boczniaków i suszonych pomidorów z burratą. Zachęcamy do wypróbowania!
Czytaj więcejTURYSTYKA
W tym roku na liście postanowień noworocznych nie może zabraknąć „W nowym roku będziemy zwiedzać Zamojszczyznę!". Przeczytajcie artykuł i sprawdźcie, dlaczego warto wybrać się do naszego regionu!
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie kulinarnych inspiracji na Sylwestrowa? Przedstawiamy propozycję od naszego szefa kuchni Marcina Sikory: królujące w tym sezonie grzyby, warzywa oraz mięso wołowe w towarzystwie Wiśni Winiarnia Zamojska. Poznajcie smak Nowego Roku 2023!
Czytaj więcejKULINARIA
Jak wybrać najlepszy przepis na świąteczną kolację i zaskoczyć smakiem wszystkich gości? Wypróbuj propozycję od naszego szefa kuchni Marcina Sikory! Prezentujemy przepis na pstrąga łososiowego, wzbogacony o popularne dodatki w tym sezonie: białą kapustę, grzyby oraz brukselkę. Smacznego!
Czytaj więcejKULINARIA
Czosnek pełni funkcję „naturalnego antybiotyku”. Chcesz wiedzieć jak można go smacznie przyrządzić? Zachęcamy do wypróbowania przepisu naszego szefa kuchni – Marcina Sikory!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Na tegorocznym Festiwalu w Poszukiwaniu Prawdziwego Smaku wyłoniliśmy również SREBRO! Sprawdźcie jakie wina nagrodzone zostały srebrnym medalem.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Prezentujemy już ostatnie złoto na podium Festiwalu w Poszukiwaniu Prawdziwego Smaku 2022 w Zamościu! Przeczytaj artykuł i dowiedz się jakie wino musujące nagrodziliśmy!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Wybierasz się pierwszy raz w życiu do winnicy i nie wiesz, czego się spodziewać? Lubisz wino, ale nie czujesz się ekspertem? Przeczytaj artykuł i znajdź odpowiedź na nurtujące Cię pytania.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Przedstawiamy kolejne złoto na podium Festiwalu W Poszukiwaniu Prawdziwego Smaku 2022 - tym razem w kategorii win różowych! Zachęcamy do przeczytania artykułu.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Złoty medal w kategorii najlepszego wina czerwonego z regionu Roztocza na Festiwalu w Zamościu otrzymało: wino markowe z wiśni (wino wytrawne) Winnica Lubelska - Grzegorz Hojnacki. Sprawdź czym się charakteryzuje!
Czytaj więcejKULINARIA
Lekka czarna porzeczka, pierś z kaczki, piernikowa czerwona kapusta oraz parowaniec to kolejny przepis od Marcina Sikory na jesienny obiad! Spróbuj!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
W tegorocznym Festiwalu w Poszukiwaniu Prawdziwego Smaku w Zamościu sommelierzy wyłonili zwycięzcę GRAN PRIX - najlepsze wino regionu rocznik 2021. Sprawdź jakie wino wygrało!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
W dniach 29-30.10.2022 r. odbyło się bezpłatne szkolenie „Uprawa winorośli i produkcja wina-bieżące trendy, szanse i nowa rzeczywistość prawna” – zachęcamy do obejrzenia relacji z tego dnia!
Czytaj więcejKULINARIA
Nie ma nic lepszego niż połączenie owoców i czekolady! Ale co powiecie na czekoladowe brownie z wyjątkowymi dodatkami? Co więcej - w połączeniu z wiśnią smakuje wyśmienicie!
Czytaj więcejKULINARIA
Zastanawiacie się nad przekąską na wieczorne spotkanie? Przedstawiamy przepis na Tatar wołowy – idealna przystawka na każde przyjęcie!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Moglibyśmy po prostu napisać, że zarówno Toskania, jak i Zamojszczyzna to dwa regiony winiarskie charakterystyczne dla swojego kraju, do których się przyjeżdża w poszukiwaniu prawdziwego smaku, jednak postanowiliśmy rozwinąć ten temat. Zapraszamy do lektury!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Już niebawem odbędzie się bezpłatne szkolenie „Uprawa winorośli i produkcja wina-bieżące trendy, szanse i nowa rzeczywistość prawna” kierowane do osób z obszaru województwa lubelskiego związanych z branżą winiarską, rolnictwem i produktami regionalnymi. Zachęcamy do rejestracji!
Czytaj więcejKULINARIA
Lubicie kuchnię regionalną? Tym razem zabieramy Was w kulinarną podróż na podkarpacie. Przedstawiamy przepis autorstwa Marcina Sikory na Hryczanyki z kurkami i śliwkami.
Czytaj więcejKULINARIA
Rozpoczynamy sezon na gruszki i tym samym prezentujemy przepis na tartę orzechową słony karmel z chutneyem z gruszki, czyli z pikantnym dżemem z grubo siekanymi gruszkami. Smacznego!
Czytaj więcejKULINARIA
Każde danie smakuje lepiej, gdy sami je przygotujemy. A czy próbowaliście kiedyś zrobić własne placki na wrapy? Przedstawiamy przepis...
Czytaj więcejKULINARIA
Lato owocuje w jagody! Macie ochotę na danie, które nie tylko zadziwia wyglądem, ale też smakiem? Zachęcamy do spróbowania przepisu...
Czytaj więcejKULINARIA
Macie ochotę na obiad, który nie tylko świetnie wygląda, ale tak też smakuje? Krewetki z chorizo, pomidorami i smażone boczniaki to...
Czytaj więcejKULINARIA
Przepis na przepyszne włoskie ravioli dynią, kurkami i masłem szałwiowym już na Was czeka!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Pomimo że polskie Roztocze i włoską Toskanię dzieli w linii prostej ok. 1600 km, porównania tych regionów nie można uznać za...
Czytaj więcejKULINARIA
Kulebiak wielkanocny z kapustą i jajkiem to idealna potrawa na świąteczny stół.
Czytaj więcejKULINARIA
Ten przepis przygotowaliśmy z myślą o miłośnikach ryb - pstrąg pieczony w soli, sałatka z młodych ziemniaków ze szparagami.
Czytaj więcejKULINARIA
Niesamowicie łatwa i szybka potrawa, która smakuje wyśmienicie. Koniecznie sprawdźcie nasz przepis.
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie przepisu na pyszny obiad? Przygotowaliśmy go dla Was.
Czytaj więcejTURYSTYKA
Dzikie tereny leśne roztocza, pełne magii lasu, rzeki, młyny i niezagospodarowane ręką ludzką tereny to miejsce wyjątkowe nie tylko ze względu na samą naturę. Dlatego kolejną wyprawę w te okolice rozpoczniemy od przywołania legendy.
Czytaj więcejTURYSTYKA
Nazwa zabytkowych kamienic znajdujących się w centrum Zamościa wywodzi się od Ormian, którym jego założyciel, Jan Zamoyski przyznał...
Czytaj więcejKULINARIA
Pork steak, pieczone bataty z selerem, konfitura z czerwonej cebuli to nasza dzisiejsza propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny.
Czytaj więcejKULINARIA
Chcecie poznać sekret udka z gęsi confit? Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy.
Czytaj więcejTURYSTYKA
Na Roztoczu tereny leśne poprzecinane są rzekami, strumieniami, w których otoczeniu można usłyszeć śpiew ptaków i wyjątkowy szum...
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie przepisów na karnawałowe przekąski? Mamy coś specjalnego.
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie przepisów na karnawałowe przekąski? Mamy coś specjalnego.
Czytaj więcejKULINARIA
Zupa grzybowa to jeden z wigilijnych przysmaków. Zagości w tym roku na Waszym stole?
Czytaj więcejTURYSTYKA
Muzeum Wsi Lubelskiej w Lublinie zajmuje teren około 27 hektarów, co czyni je jednym z największych w Polsce skansenów. Odwiedzając te tereny, z łatwością przeniesiecie się w czasie i poczujecie, jak byście żyli epokę temu.
Czytaj więcejKULINARIA
Karmelizowane śliwki to świetny pomysł na prosty, ale pyszny deser. Anyż i cynamon nadają mu prawdziwie jesiennego charakteru!
Czytaj więcejKULINARIA
Dyniowe pyzy to doskonała propozycja na smaczny obiad na bazie sezonowych produktów!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Lasy Janowskie to jeden z Parków Krajobrazowych województwa lubelskiego. Znajdziemy tam niesamowitą przyrodę, a także półdzikie...
Czytaj więcejKULINARIA
Rogale na świętego Marcina to przysmak, który musicie skosztować!
Czytaj więcejKULINARIA
Przepis na smaczny i zdrowy obiad? Zapiekanka ziemniaczana z dodatkiem szpinaku, orzechów i fig. Z dodatkiem wina gruszkowego smakuje...
Czytaj więcejKULINARIA
Najlepszy czas na dania z grzybami jest właśnie teraz! Dlatego koniecznie spróbujcie naszego przepisu na pieczoną pierś z kaczki z...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Nałęczów to nie tylko miasto licznych sanatoriów, wśród których królują te o profilu kardiologicznym, ale także miejsce o...
Czytaj więcejKULINARIA
Jeżeli lubicie dobrze zjeść, koniecznie spróbujcie naszej propozycji na stek z antrykotu z dodatkiem grillowanych warzyw i sosu chimichurri!
Czytaj więcejKULINARIA
Sezon na potrawy na bazie dyni możemy uznać za otwarte! Spróbujcie naszej propozycji na pyszną sałatkę z dodatkiem gruszki i sera...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Włodawa jest niezwykle interesującym miejscem pod względem kultury i historii. Na tym terenie aż do II wojny światowej przez wieki...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Wiesław Wysokiński to współzałożyciel i wiceprezes Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Przeczytajcie nasz wywiad i dowiedzcie się...
Czytaj więcejKULINARIA
Lubicie dania na bazie kurczaka? Koniecznie spróbujcie przepisu na pyszne ragout z dodatkiem grzybów i warzyw!
Czytaj więcejKULINARIA
Macie ochotę na danie z dodatkiem grzybów? Poznajcie nasz przepis na pyszne faszerowane bataty!
Czytaj więcejKULINARIA
Pyszna zapiekanka na bazie bakłażana, pomidorów i mielonego mięsa rodem z Grecji to świetny sposób na pożywny obiad!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Hrubieszów to niewielkie miasteczko położone tuż przy granicy z Ukrainą. To miejsce o ciekawej historii, sięgającej wczesnego...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Barokowa rezydencja Sanguszków obecnie pełni funkcję Starostwa Powiatowego w Lubartowie, jednak nie zawsze tak było. Zachęcamy do poznania historii tego pięknego pałacu!
Czytaj więcejKULINARIA
Sezon na szparagi trwa. Spróbujcie przepisu na ich kreatywne wykorzystanie. Sałatka jest lekka i smaczna, a do tego zdrowa!
Czytaj więcejKULINARIA
Wegetariańska przystawka we włoskim stylu? Spróbujcie przepisu na carpaccio z buraka!
Czytaj więcejKULINARIA
Kuchnia chińska na obiad? Czemu nie! Poznajcie przepis na pyszne bułeczki bao nadziewane farszem z kaczki i mango. To doskonała...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Pyszna zapiekanka na bazie bakłażana, pomidorów i mielonego mięsa rodem z Grecji to świetny sposób na pożywny obiad!
Czytaj więcejKULINARIA
Gołąbki to bardzo popularne danie w polskiej kuchni. W naszym przepisie postawiliśmy jednak na powiew świeżości, zamieniając ryż...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Poleski Park Narodowy to kolejny po Roztoczańskim, park narodowy województwa lubelskiego. Znajdziemy tam prawdziwe bogactwo flory i fauny!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Zwierzyniec to urokliwe miasteczko położone w wyjątkowych okolicznościach przyrody — nad rzeką Wieprz, tuż przy Roztoczańskim...
Czytaj więcejKULINARIA
Kochamy wiosnę w każdym aspekcie, dlatego nie ma nic lepszego niż kolorowa sałatka w słonecznym stylu!
Czytaj więcejKULINARIA
Pączki kocha każdy! Co powiecie na takie w wersji z batatów? Zapewniamy, że smakują równie wyśmienicie, co tradycyjne!
Czytaj więcejKULINARIA
Dobrze wypieczona szynka to postawa świąt Wielkanocnych w tradycyjnym wydaniu! Jest pyszna i bardzo aromatyczna.
Czytaj więcejKULINARIA
Polędwiczki wieprzowe doskonale komponują się ze słodkim smakiem owoców. Danie wymaga nieco pracy, ale zdecydowanie warte jest...
Czytaj więcejTURYSTYKA
W Krupem, wsi położonej między Chełmem a Krasnymstawem, znajdziemy tajemniczą budowlę, współcześnie zwaną przez miejscowych...
Czytaj więcejKULINARIA
Polędwiczki wieprzowe doskonale komponują się ze słodkim smakiem owoców. Danie wymaga nieco pracy, ale zdecydowanie warte jest...
Czytaj więcejKULINARIA
Mamy dla Was przepis na tatara z łososia z mango i guacamole, z dodatkiem blin ziemniaczanych doprawionych kardamonem. Tak brzmi przepis...
Czytaj więcejTURYSTYKA
W Krupem, wsi położonej między Chełmem a Krasnymstawem, znajdziemy tajemniczą budowlę, współcześnie zwaną przez miejscowych...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Żydzi od zawsze byli związani z Zamościem i licznie zamieszkiwali miasto, aż do czasów II wojny światowej, stąd nie powinno nas dziwić, że znajdziemy tam wiele śladów ich obecności.
Czytaj więcejKULINARIA
Niesamowicie łatwa i szybka potrawa, która smakuje wyśmienicie. Jeżeli macie ochotę na staropolski, wytrawny obiad z nutką...
Czytaj więcejKULINARIA
Chleb jest produktem bardzo smacznym, ale bardzo powszednim. Czy próbowaliście go kiedyś w wersji z kapustą kiszoną? Zapewniamy, że w...
Czytaj więcejKULINARIA
Korzenne pierożki idealnie wpasowują się w świąteczny klimat. Pasują zarówno na wigilijny stół, jak i jako przekąska do herbaty...
Czytaj więcejKULINARIA
Święta to wyjątkowy czas. Wśród suto zastawionego stołu nie można pominąć słodkości. Koniecznie sprawdźcie przepis na...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Zespół pałacowo-parkowy w Kozłówce to wyjątkowe miejsce na mapie Polski, które od 2007 roku wpisane jest na listę Pomników...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Krasnobród znany jest przede wszystkim jako uzdrowisko i miejscowość, w której mieści się Sanatorium Rehabilitacyjne dla Dzieci, ale...
Czytaj więcejKULINARIA
Rolada jest ponadczasowym i świetnym daniem obiadowym. My nafaszerowaliśmy schab duszonym porem, pieczarkami i śliwkami!
Czytaj więcejKULINARIA
Zupa cebulowa nie tylko znakomicie smakuje, ale też doskonale rozgrzewa w chłodne dni! Poznajcie nasz sposób na tę potrawę w regionalnym wydaniu.
Czytaj więcejKULINARIA
Robi się nieco zimniej, dlatego warto zjeść na obiad coś pożywnego i rozgrzewającego. Świetnie w tej roli sprawdzi się wątróbka...
Czytaj więcejKULINARIA
Sezon grzybowy trwa, dlatego spróbuj naszego przepisu na pyszną tartę kurkową z burakami. Palce lizać!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Fortyfikacje otaczające Zamość są już tylko reliktem historii, ale nie jeden raz zapewniły miastu bezpieczeństwo!
Czytaj więcejKULINARIA
Pieczona kaczka z owocami smakuje wyśmienicie! To idealny i nieskomplikowany pomysł na obiad idealny.
Czytaj więcejKULINARIA
Pierogi bez wątpienia lubi każdy. A gdy dodamy do tego regionalny akcent, nie może być inaczej, niż po prostu pysznie!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Lublin pełen jest pięknych zabytków. Wśród nich na szczególną uwagę zasługuje zamek, który jest najstarszym i największym muzeum...
Czytaj więcejKULINARIA
Lato niewątpliwie kojarzy się z rybami. Poznajcie nasz przepis na zapiekanego dorsza z kaszotto!
Czytaj więcejKULINARIA
Kochacie tradycyjne kopytka, ale macie ochotę nieco poeksperymentować? Użyjcie do ich zrobienia bobu!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Roztoczański Park Narodowy to przyrodnicza perła województwa lubelskiego. Jak doszło do jego powstania? Dowiecie się tego z naszego...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Każdy zna wiersz Jana Brzechwy o Szczebrzeszynie! Miasto mu nie ustępuje i jest równie ciekawe jak wiersz, o czym przekonacie się...
Czytaj więcejKULINARIA
Macie ochotę na obiad, który nie tylko świetnie wygląda, ale tak też smakuje? Pierś z kaczki z chipsami z batatów to propozycja dla...
Czytaj więcejKULINARIA
Sprawdź koniecznie nasz przepis na forszmak, który idealnie sprawdzi się jako przystawka do dania głównego!
Czytaj więcejKULINARIA
Poznaj przepis na znakomity pasztet, który doskonale komponuje się z ćwikłą lub borówką!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Słyszeliście kiedyś legendę o studni ratuszowej w Zamościu? A może chcecie ją sobie przypomnieć? Koniecznie sprawdźcie nasz...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Jakie ciekawe zwierzęta żyją w okolicy Lublina? Dowiecie się tego w naszym artykule!
Czytaj więcejKULINARIA
Doskonały sposób na szybki i zdrowy obiad. Jeśli jesteś smakoszem szparagów, sprawdź koniecznie!
Czytaj więcejKULINARIA
Faszerowany schab z pieczonymi ziemniakami to propozycja dla wszystkich, którzy lubią smacznie zjeść!
Czytaj więcejKULINARIA
Przygotuj na Wielkanocny obiad pyszną pieczeń wieprzową z jajkiem, która zachwyci wszystkich miłośników dobrej kuchni!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Winnica Lipowiec to kolejne klimatyczne miejsce, które dołączyło w szeregi Fundacji Winiarni Zamojskich. Z naszego artykułu dowiecie...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Co wyróżnia Polskę w produkcji wina na tle innych krajów Europejskich i w czym tkwi potencjał naszego kraju? Odpowiedź na to pytanie...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Jakie cechy powinno mieć dobre wino owocowe? Na ocenę trunku składa się wiele parametrów. Jakich? Tego dowiecie się w naszym artykule!
Czytaj więcejKULINARIA
Nasz blog pełen jest doskonałych przepisów, które wyśmienicie komponują się z winami Winiarni Zamojskiej. Wiecie kto stoi za tymi pysznymi recepturami? Przeczytajcie wywiad z Marcinem Sikorą!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Co kryje się za pojęciem „miasto idealne” i jaki ma to związek z Zamościem? Wszystkiego tego dowiesz się czytając nasz artykuł!
Czytaj więcejKULINARIA
Czym byłaby Wielkanoc bez mazurka? Ciężko odpowiedzieć! Dlatego poznajcie nasz przepis na Wielkanocny Mazurek.
Czytaj więcejKULINARIA
Przepis na żołądki drobiowe w sosie paprykowo-czosnkowym to doskonała propozycja dla miłośników regionalnej kuchni.
Czytaj więcejKULINARIA
Poznaj przepis na doskonałe spaghetti z pstrągiem łososiowym w maku!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
W dniach 22-24.10.2021 Fundacja Winiarnie Zamojskie organizowała szkolenie "Uprawa winorośli i produkcja wina szansą na rozwój...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Zapraszamy do udziału w operacji pn. „Uprawa winorośli i produkcja wina szansą na rozwój obszarów wiejskich„ realizowanej przez ...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Czy wino owocowe to „prawdziwe” wino? Dlaczego wina gronowe mają aromaty innych owoców? Przeczytaj nasz artykuł i rozwiej swoje...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Czy wiecie z jakich szczepów winogron robi się wina w Polsce? Odpowiedź na to pytanie znajdziecie w artykule przygotowanym przez naszego sommeliera.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Na blogu pojawiło się już wiele artykułów naszego sommeliera, Tomasza Potrzebowskiego, ale wciąż niewiele wiecie o nim samym....
Czytaj więcejKULINARIA
Każdy kocha tłusty czwartek i karnawał. Dlatego przygotowaliśmy dla Was przepis na pyszne faworki z makiem!
Czytaj więcejKULINARIA
Lubicie eksperymenty w kuchni? Z pewnością do gustu przypadnie Wam przepis na krewetki w cieście gryczanym z sałatką mango, awokado i...
Czytaj więcejKULINARIA
Macie ochotę na pyszny deser? W takim razie koniecznie musicie poznać przepis na różowy sernik z truskawkami!
Czytaj więcejTURYSTYKA
Winnica Gronowscy to kolejna z winnic Fundacji Winiarni Zamojskich. Jesteście ciekawi jej historii i tego jakie wina produkuje? Koniecznie...
Czytaj więcejKULINARIA
Idealna przekąska na deser? Ciastka serowe z suszonymi pomidorami! Zapoznajcie się z naszym przepisem na ten przysmak, a z pewnością na...
Czytaj więcejKULINARIA
W Waszej kuchni wieje nudą? Mamy pomysł, jak to zmienić. Nasze placuszki gryczane z kwaśną śmietaną, szalotką i wędzonym łososiem...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Polskie wina powoli wychodzą z cienia. Obecnie coraz częściej trunek ten gości na naszych stołach. Jednak, tak jak wino gronowe staje się wyborem Polaków, tak wino owocowe, pomimo zdecydowanej zmiany w kwestii jakości wciąż nie cieszą się należytym prestiżem i uznaniem. Czy słusznie?
Czytaj więcejKULINARIA
Czasem sekret tkwi w prostocie. Mamy dla Was prosty przepis na sałatkę z kaszą pęczak z warzywami i kurczakiem!
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie przekąsek do czerwonego wina? Przygotowaliśmy przepis na domową bruschettę w dwóch odsłonach!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Co oznacza francuskie „sur lie”? Jak na dojrzewanie wina wpływa osad? Odpowiedzi znajdziecie w naszym artykule.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Dziś opowiemy Wam nieco więcej o winach, które znajdziecie w naszej ofercie. Czym charakteryzuje się wino z czarnej porzeczki, jak...
Czytaj więcejKULINARIA
Mówiąc o kultowych polskich daniach, nie można pominąć bigosu, dlatego nasz kucharz przygotował przepis na tradycyjny bigos....
Czytaj więcejKULINARIA
Jesteśmy przekonani, że polskie zupy są najlepszymi zupami na świecie! Dziś postaramy się to udowodnić. Przygotowaliśmy przepis na...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Opowiadaliśmy już Wam o historii Winnicy Dworu Sanna, a dziś opowiemy nieco więcej o winach produkowanych w tej lubelskiej winnicy....
Czytaj więcejKULINARIA
Pierogi to jedna z najbardziej kultowych polskich potraw, jeśli znudziły się Wam klasyczne pierogi z kapustą i grzybami, ruskie czy mięsne, to koniecznie sięgnijcie po nasz wariant pierogów z lubczykiem, pieczoną kaczką i duszonym rabarbarem. Pychota! 😉
Czytaj więcejKULINARIA
Flaki i wino? Zobacz przepis na pyszne flaki po zamojsku, które świetnie komponują się z winem wiśniowym!
Czytaj więcejKULINARIA
Wyobrażacie sobie święta bez świątecznego piernika? Jeśli nie, to niewątpliwie ucieszy Was nasz przepis na wigilijny piernik na...
Czytaj więcejKULINARIA
Szukacie przepisu na śledzie wigilijne? Zapraszamy Was do roztoczańskiego stołu na najlepsze śledzie na święta z żurawiną, olejem...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Czym może zaskoczyć nas Lubelszczyzna? Dziś przygotowaliśmy kilka niezwykłych faktów o ziemi lubelskiej.
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Szukasz idealnego wina na sylwestrowy wieczór? Przygotowaliśmy dla Ciebie artykuł, który pomoże Ci odnaleźć się w gąszczu etykiet...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Święta są wyjątkowym czasem. Możemy na chwilę zapomnieć o tempie dnia codziennego, spędzić czas z rodziną i z szafki na wino...
Czytaj więcejKULINARIA
Macie dość klasycznej pizzy? Mamy dla Was ciekawą alternatywę. Marcin Sikora przygotował przepis na staropolski podpłomyk z wędzonym pstrągiem, granatem, świeżym szpinakiem i oscypkiem. Jest naprawdę pyszny!
Czytaj więcejKULINARIA
Dziś przeniesiemy się w kulinarną podróż do północno-wschodniej Polski i zaserwujemy przepis na kartacze, zwane również cepelinami...
Czytaj więcejKULINARIA
Gdybyśmy spytali Was o najbardziej kultowe ciasta, to niewątpliwie znalazłby się na podium. Przed Wami najlepszy przepis na...
Czytaj więcejKULINARIA
Jesień to pora wielu barw i wielu smaków. Dziś osłodzimy sobie listopadowy dzień pysznym ciastem dyniowym. Jak zrobić ciasto z dyni?...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Wybierając się do województwa lubelskiego nie można ominąć tego niezwykłego parku narodowego. Co warto zobaczyć w Roztoczańskim...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Każda winnica to nie tylko pyszne wino, ale również niepowtarzalna historia i klimat. Dziś opowiemy Wam nieco o barwnej historii...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Wino i ser to jedno z najbardziej kultowych połączeń kulinarnych. Kto z nas nie delektował się winem w towarzystwie oliwek i sera?...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
11 listopada to również urodziny patrona winiarzy - św. Marcina. W ten dzień, w naszej części Europy, prezentowane jest wino z...
Czytaj więcejKULINARIA
Idealne danie na jesienne dni? Spróbujcie naszego aromatycznego i pożywne rogout wołowego, które skradnie serca wszystkim miłośnikom gulaszy!
Czytaj więcejKULINARIA
Pierogi z bobem to kultowe danie, z którego słynie wieś Karczmiska w województwie lubelskim. Ich wyjątkowy delikatny, słodkawy smak...
Czytaj więcejKULINARIA
Lubicie domowe pasztety? To koniecznie spróbujcie naszego przepisu na pasztet z dzika. To będzie najlepszy mięsny pasztet, jakiego...
Czytaj więcejKULINARIA
Dziś zabieramy Was w kulinarną podróż do renesansowego Zamościa, bo właśnie tu podawano kaczkę po zamojsku nadziewaną farszem...
Czytaj więcejKULINARIA
Jak sprawić, aby biały twaróg nabrał niepowtarzalnego charakteru? Przygotujcie pyszny, delikatny i niezwykle aromatyczny twaróg...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Dziś opowiemy Wam trochę o winnicy, którą znajdziecie 20 kilometrów na północ od Zamościa. Zapraszamy Was w podróż do Winnicy...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
W najmodniejszych barach i restauracjach od Los Angeles po Tokio dobrze jest napić się wina pomarańczowego. Czym właściwie jest wino...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Jak założenia biodynamiki przekładają się na pracę w winnicy? Odpowiedź na te i na wiele innych pytań znajdziecie w naszym artykule.
Czytaj więcejKULINARIA
Aromatyczne, korzenne przyprawy i wilgotne pełne orzechów ciasto. Dziś odkryjemy przed Wami sekret idealnego ciasta marchewkowego!
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Wokół dekantowania wina narosło wiele mitów, a sama czynność uznawana jest za jeden z najtrudniejszych rytuałów sommelierskich....
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Wizyta w winnicy Dwór Sanna była dla mnie tym, czym dla wielu dzieci bywa dzień w wesołym miasteczku. Widok stalowych kadzi i dębowych...
Czytaj więcejKULINARIA
Pasternak przez lata leżał zapomniany w starych przepisach. Teraz zaczyna przeżywać prawdziwy renesans i nie ma co się dziwić....
Czytaj więcejKULINARIA
Dziś spieszymy z przepisem na naleśniki gryczane ze szpinakiem. Delikatny szpinak, rozpływający się w ustach ser i kultowe kurki, a to...
Czytaj więcejKULINARIA
Dzisiaj serwujemy zupę z dyni z podpłomykiem i kwaśną śmietana. Rozgrzewająca zupa z dodatkiem staropolskiego przaśnego chlebka...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Ciepły klimat, łagodne wzgórza, lessowe gleby – to wszystko sprawia, że Roztocze jest idealnym miejscem do uprawy owoców i...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Dziś zabierzemy Was w kulinarną podróż po Lubelszczyźnie! Usiądźcie wygodnie i poznajcie regionalne dania, których koniecznie...
Czytaj więcejKULINARIA
Cebularz lubelski to jedna z wielu potraw w kuchni regionalnej Lubelszczyzny z korzeniami kuchni żydowskiej. Cebularz to jednocześnie jedna z niewielu potraw, o której myśląc, mamy przed oczami Lublin. Zobaczcie nasz przepis na lubelski Cebularz!
Czytaj więcejKULINARIA
Deser idealny? Kruchy spód, delikatny krem i pyszna chrupiąca beza!
Czytaj więcejKULINARIA
Lubisz mięsa dojrzewające? Koniecznie spróbuj naszego carpaccio z kaczki!
Czytaj więcejKULINARIA
Piróg jest prawdziwą wizytówką Roztocza i zachwyca turystów połączeniem smaków. Podajemy go na zimno z kwaśnym mlekiem lub na...
Czytaj więcejKULINARIA
Parzybroda to rodzaj gęstej zupy ze słodkiej kapusty z dodatkiem boczku lub skwarek i ziemniaków. Jest sycąca i rozgrzewająca, więc...
Czytaj więcejKULINARIA
Dziś serwujemy tarciucha, zwanego babą ziemniaczaną. Potrawa przygotowana z tartych ziemniaków z dodatkiem twarogu wędzonego i...
Czytaj więcejKULINARIA
Flaki i wino? Zobacz przepis na pyszne flaki po zamojsku, które świetnie komponują się z winem wiśniowym!
Czytaj więcejKULINARIA
Stworzyliśmy danie, które łączy w sobie zapach staropolskiego chleba, słodkość miodu, ostrość cebuli i wspaniały smak wędzonego...
Czytaj więcejKULINARIA
Najkrótsza droga do serca? Aromatyczny suflet z solonymi orzeszkami!
Czytaj więcejKULINARIA
Dziś zabierzemy Was w kulinarną podróż na Lubelszczyznę i zaserwujemy sodziaki, czyli placki przygotowywane na bazie zsiadłego mleka...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Masz dość miejsc przepełnionych turystami? Szukasz przestrzeni, w której na chwilę zapomnisz o miejskim zgiełku i odetchniesz...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Wydawałoby się, że nie ma nic bardziej wegańskiego od wina. Ot przefermentowany sok z winogron. Jednak im bardziej zagłębimy się w...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Cudowne danie, które swoją prostotą podbiło świat, jest również idealnym towarzyszem dla wina. Jak dobrać wino do pizzy?
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Łosoś to zaraz po śledziu najpopularniejsza i najchętniej jedzona ryba w Polsce. To również doskonały produkt, który świetnie...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Co się stanie, jeśli nie wypiję butelki wina do końca? Większość miłośników wina od razu odpowie, że ich ta sytuacja nie...
Czytaj więcejKOMPENDIUM
Najważniejszym efektem MLF jest zmniejszenie kwasowości wina oraz zmiany w jego aromacie. Świeże, owocowe zapachy ustępują miejsca...
Czytaj więcejTURYSTYKA
Cudze chwalimy, a swego nie znamy. Polskie winnice to nie tylko sielankowy klimat, piękne krajobrazy, ale również naprawdę pyszne wino!
Czytaj więcejKULINARIA
Delikatne pampuchy, burger wołowy, kurki i tofu - to musiało się udać!
Czytaj więcejKULINARIA
Nawet burger może okazać się dziełem sztuki. O perfekcyjnym smaku tego dania decydują składniki. Spróbuj z naszym winem z wiśni.
Czytaj więcejKULINARIA
Efektowne czarne spaghetti zaskakuje oryginalnością. Sos na bazie oliwy i pieczonych warzyw dobrze komponuje się z różowym winem.
Czytaj więcejKULINARIA
Wykwintne, lecz łatwe do przygotowania danie z dziczyzny, które idealnie komponuje się z naszym winem porzeczkowym.
Czytaj więcejKULINARIA
Odpowiednio przygotowane i podane owoce morza zawsze robią wrażenie przy stole. Doskonale smakują z naszym winem gruszkowym.
Czytaj więcejAMBRA BRANDS Sp. z o.o.
ul. Puławska 336
02-819 Warszawa
tel. +48 22 566 33 00
fax +48 22 566 33 03
NAPISZ DO NAS
kontakt@winiarniazamojska.pl
Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka AMBRA BRANDS Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 336 wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000759267. Twoje dane osobowe będą przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora, w celu przyjęcia zapytania kontaktowego, jego rozpatrzenia oraz udzielenia odpowiedzi. Odbiorcami Twoich danych osobowych mogą być podmioty współpracujące z administratorem w zakresie niezbędnym do obsługi zapytania. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla celów udzielenia odpowiedzi na zapytanie. Dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu. Przysługuje Ci prawo do: (a) dostępu do treści swoich danych osobowych, (b) sprostowania danych osobowych, (c) usunięcia danych osobowych, (d) ograniczenia przetwarzania danych osobowych, (e) przenoszenia swoich danych osobowych oraz (f) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania zapytania i udzielenia odpowiedzi.