Winiarnia Zamojska

Sernik jagodowo-kokosowy

Czas przygotowania: około 130 minut
Poziom trudności: łatwy
Potrzebny sprzęt: wałek do ciasta, miski, blender, noże, łyżki, waga, tortownica około 28 cm średnicy, sitko, tartka
Pasujące wino: Lekka Czerwona Porzeczka

Składniki ciasto kokosowe:

  • masło 150 g
  • mąka pszenna 250 g
  • mąka kokosowa 100g
  • wiórki kokosowe 60 g
  • cukier puder 150 g
  • cukier z wanilią 2 łyżki
  • jajko 2 szt.
  • śmietana 18% 1 łyżka

Składniki masa:

  • ser potrójnie mielony 1 kg
  • ser mascarpone 500 g
  • jagody świeże 250 g plus 50 g (można zastąpić mrożonymi lub borówką amerykańską)
  • budyń śmietankowy 1 szt.
  • cukier puder 120 g
  • cukier z wanilią 2 łyżki
  • jajka 3 szt.

Sposób wykonania ciasto:

  1. mąkę przesiać do miski, dodać starte masło i pozostałe składniki, a następnie zagnieść ciasto
  2. gotowe ciasto włożyć na około 20 minut do lodówki
  3. schłodzone ciasto rozwałkować na grubość około 0,5 cm i wyłożyć nim tortownicę wysmarowaną masłem i posypaną bułką tartą

Sposób wykonania masa:

  1. wszystkie składniki umieścić w wysokim naczyniu (pozostawić 50 g jagód w całości) i zmiksować blenderem na masę

Sposób pieczenia:

  1. na wyłożone ciasto wysypać całe jagody i zalać je masą serową
  2. całość piec w temperaturze 15-160 stopni przez około 1,5 h lub do suchego patyczka

Gotowy sernik podawać z winem

Lekka Czerwona Porzeczka

czerwona_porzeczka
wróć do listy artykułów

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

kulinaria

KULINARIA

Sernik jagodowo-kokosowy

Sernik z sezonowymi owocami! Spróbujcie nowego przepisu od naszego szefa kuchni Marcina Sikory na sernik z jagodami na cieście kokosowym!

Czytaj więcej
kulinaria

TURYSTYKA

Dookoła świata winiarskich festiwali

Wyrusz w niezapomnianą podróż po festiwalach winiarskich! Świętuj z lampką wina w różnych zakątkach świata, ale przede wszystkim na nadchodzącym festiwalu Zamojskie Winogranie!

Czytaj więcej
kulinaria

KULINARIA

Pierogi z bobem w cieście lubczykowym

W sezonie na bób przedstawiamy kolejną propozycję od naszego szefa kuchni Marcina Sikory. Sprawdźcie przepis na pierogi z nietypowym farszem! Najlepiej smakuje w towarzystwie wina Lekka Czarna Porzeczka.

Czytaj więcej
Czarna porzeczka

AMBRA BRANDS Sp. z o.o.

ul. Puławska 336
02-819 Warszawa

tel. +48 22 566 33 00
fax +48 22 566 33 03

NAPISZ DO NAS

kontakt@winiarniazamojska.pl

Administratorem Twoich danych osobowych jest spółka AMBRA BRANDS Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Puławskiej 336 wpisana do rejestru przedsiębiorców Krajowego Rejestru Sądowego, przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy w Warszawie, XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego, pod numerem KRS 0000759267. Twoje dane osobowe będą przetwarzane na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora, w celu przyjęcia zapytania kontaktowego, jego rozpatrzenia oraz udzielenia odpowiedzi. Odbiorcami Twoich danych osobowych mogą być podmioty współpracujące z administratorem w zakresie niezbędnym do obsługi zapytania. Dane osobowe będą przetwarzane przez okres niezbędny dla celów udzielenia odpowiedzi na zapytanie. Dane osobowe nie będą podlegały profilowaniu. Przysługuje Ci prawo do: (a) dostępu do treści swoich danych osobowych, (b) sprostowania danych osobowych, (c) usunięcia danych osobowych, (d) ograniczenia przetwarzania danych osobowych, (e) przenoszenia swoich danych osobowych oraz (f) wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Masz prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego, tj. Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, w związku z przetwarzaniem Twoich danych osobowych. Podanie danych jest dobrowolne, ale niezbędne do przesłania zapytania i udzielenia odpowiedzi.