Z KRAINY WINA

Ciasto Marchewkowe

Sposób przygotowania: Jajka wymieszaj z olejem, cukrem, miodem oraz masłem orzechowym. Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia, sodą, kakao i masą z jajek Do gotowej masy dodaj startą marchewkę, bakalie i jabłko. Wszystko wymieszaj. Gotową masę wylej na blachę wyłożoną... Czytaj więcej

Zupa z dyni

Sposób przygotowania: Umyj dynię, wydrąż z niej nasiona i pokrój w kostkę. Pokrojoną dynię rozłóż na pergaminie na blaszce, następnie skrop ją olejem i miodem. Dodaj na blaszkę ząbki czosnku i rozmaryn, włóż do rozgrzanego do 160 stopni piekarnika i piecz przez 20... Czytaj więcej

Cebularz

Sposób przygotowania: Farsz: Cebulę obierz i pokrój w kostkę. Do pokrojonej cebuli dodaj sól i wyciśnij ją rękami, aż puści sok (namiar soku zlej). Do odciśniętej cebuli dodaj mak i olej. Gotowy farsz wstaw do lodówki (jeżeli przygotujesz go dzień wcześniej). Jeżeli... Czytaj więcej


© 2019 Winiarnia Zamojska All rights reserved