Czartowe Pole kusi naturalnym urokiem TURYSTYKA Dzikie tereny leśne roztocza, pełne magii lasu, rzeki, młyny i niezagospodarowane ręką ludzką tereny to miejsce wyjątkowe nie tylko ze względu na samą naturę. Dlatego kolejną wyprawę w te okolice rozpoczniemy od przywołania legendy. Czytaj więcej
Ormiańskie kamienice w Zamościu TURYSTYKA Nazwa zabytkowych kamienic znajdujących się w centrum Zamościa wywodzi się od Ormian, którym jego założyciel, Jan Zamoyski przyznał... Czytaj więcej
Pork steak, pieczone bataty z selerem, konfitura z czerwonej cebuli KULINARIA Pork steak, pieczone bataty z selerem, konfitura z czerwonej cebuli to nasza dzisiejsza propozycja na pyszny obiad dla całej rodziny. Czytaj więcej
Udka z gęsi confit, karmelizowane buraczki, kluski śląskie ze śliwkami KULINARIA Chcecie poznać sekret udka z gęsi confit? Zobaczcie, co dla Was przygotowaliśmy. Czytaj więcej
Wodospad Jeleń — skarb Roztocza TURYSTYKA Na Roztoczu tereny leśne poprzecinane są rzekami, strumieniami, w których otoczeniu można usłyszeć śpiew ptaków i wyjątkowy szum... Czytaj więcej
Ślimaczki z ciasta francuskiego, z kozim serem, burakiem, daktylami i łososiem KULINARIA Szukacie przepisów na karnawałowe przekąski? Mamy coś specjalnego. Czytaj więcej
Ciastka migdałowe z serem lazur, tapenadą z oliwek i szynką parmeńską KULINARIA Szukacie przepisów na karnawałowe przekąski? Mamy coś specjalnego. Czytaj więcej
Zupa grzybowa KULINARIA Zupa grzybowa to jeden z wigilijnych przysmaków. Zagości w tym roku na Waszym stole? Czytaj więcej
Recent Comments