Sposób przygotowania:
Ser pokrusz do miski, następnie dodaj zioła oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszaj.
Zwilż ręce w wodzie i uformuj ser w krążki.
Jeśli chcesz ser podać z barszczem białym, to najlepiej przygotuj go tydzień wcześniej i zwiń w gazę lub pergamin, a następnie pozostaw do wysuszenia.
Jeśli chcesz twaróg roztoczański podać na kanapkach, to uformowane krążki obtocz w takich przyprawkach, jak: pieprz cytrynowy, słodka papryka, suszona cebula czy majeranek.
Przygotowany ser przechowuj w lodówce.
Autor: Marcin Sikora
Czas przygotowania: około 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Przygotuj: miskę, łyżki, deskę , pergamin
Składniki:
• 0,7 kg półtłustego, białego twarogu
• ½ łyżeczki suszonego lubczyku
• ½ łyżeczki majeranku suszonego
• ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
• ½ łyżeczki soli
• ½ łyżeczki kminku mielonego
• ½ łyżeczki kminku całego
this is font support. Please don’t remove it.
Recent Comments