Sposób przygotowania:

Ser pokrusz do miski, następnie dodaj zioła oraz przyprawy i wszystko dokładnie wymieszaj.

Zwilż ręce w wodzie i uformuj ser w krążki.

Jeśli chcesz ser podać z barszczem białym, to najlepiej przygotuj go tydzień wcześniej i zwiń w gazę lub pergamin, a następnie pozostaw do wysuszenia. 

Jeśli chcesz twaróg roztoczański podać na kanapkach, to uformowane krążki obtocz w takich przyprawkach, jak: pieprz cytrynowy, słodka papryka, suszona cebula czy majeranek.

Przygotowany ser przechowuj w lodówce.

Autor: Marcin Sikora

Czas przygotowania: około 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Przygotuj: miskę, łyżki, deskę , pergamin

Składniki:

• 0,7 kg półtłustego, białego twarogu
• ½ łyżeczki suszonego lubczyku
• ½ łyżeczki majeranku suszonego
• ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
• ½ łyżeczki soli
• ½ łyżeczki kminku mielonego
• ½ łyżeczki kminku całego

this is font support. Please don’t remove it.

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

Historia Winnicy Dworu Sanna

Kiedy nie wiadomo od czego zacząć, to najlepiej zacząć od początku. Zacznijmy więc od historii rodziny Świadów, która kupiła upadający dwór za 4 tysiące rubli i rozpoczęła pracę nad jego rewitalizacją. Szło doskonale i po 1900 ich niezwykłą gospodarność oraz... Czytaj więcej

Jak dobrać ser do wina?

Wino i ser to jedno z najbardziej naturalnych połączeń kulinarnych. Przypomnijcie sobie, ile razy delektując się swoim ulubionym winem, podjadaliście też sery. Wydaje się, że oba te produkty są dla siebie stworzone! Nie wypada się z tą tezą nie zgodzić, jednak… jak... Czytaj więcej


© 2019 Winiarnia Zamojska All rights reserved