Sposób przygotowania:

  1. Wlej wodę do garnka, a następnie ją podgrzej. W trakcie dodawaj masło. Ważne, by się rozpuściło!
  2. Mieszankę połącz z cukrem i mieszaj nieustannie, a następnie dodaj kakao.
  3. Całość przelej do miski i zmiksuj. W trakcie miksowania dodaj mleko w proszku.
  4. Gdy wszystkie składniki się połączą, a masa będzie miała lejącą konsystencję, dodaj suszone owoce i pokruszone herbatniki. Wszystko
  5. Gotową masę przełóż do formy, np. takiej na pasztet i schłodź.
  6. Poczekaj, aż całość zastygnie.

Czas przygotowania: ok. 30 minut
Poziom trudności: łatwy
Przygotuj: deska do krojenia, nóż, garnek, łyżka, mikser, miska, foremka np. na pasztet.

Składniki:

• 500 g mleka pełnego w proszku
• 3 podwójne opakowania herbatników
• 5 łyżek kakao
• 2 szklanki cukru
• 1 kostka masła lub margaryny
• 0,5 szklanki wody
• 2 łyżki pokrojonych suszonych śliwek
• 2 łyżki suszonej żurawiny
• 2 łyżki posiekanych orzechów włoskich

 

Smakuje idealnie z winem z czarnej porzeczki z Winiarni Zamojskiej.

this is font support. Please don’t remove it.

NAJNOWSZE ARTYKUŁY

© 2019 Winiarnia Zamojska All rights reserved